Milyen előnyei vannak az Adax fűtőpaneleknek?

Milyen előnyei vannak az Adax fűtőpaneleknek? Leave a comment

Érdekel az elektromos fűtés, de tartasz a magas költségektől és a gyenge hatásfoktól? Akkor egészen biztos, hogy legalább 10 éve használtál utoljára elektromos fűtőpanelt. A régiek drágán működtek, sokat fogyasztottak és gyengén melegítettek, ám a mai Adax fűtőpanelekre már mindennek az ellenkezője igaz.

Mit tudnak az Adax fűtőpanelek?

Korábban az elektromos fűtés alapját a fűtőberendezésben elhelyezett fűtőszálak adták. Az elektromos áram felmelegítette a fűtőszálat, a ventilátor pedig kifújta a felforrósodott levegőt a helyiségbe. Csakhogy a fűtőszál drágán és rossz hatásfokkal működik, az elektromos fűtés költsége így többszöröse volt a gázfűtés árának.

 

A mai korszerű fűtőpanelek máshogy működnek. Az Adax fűtőpanelekben nincs fűtőszál. A meleget egy kerámia magos fűtőbetét adja. Ezt a fűtőszálnál sokkal alacsonyabb hőmérsékletre kell csak felmelegíteni, így sokkal kevesebbet fogyaszt és nagyobb teljesítményt ad le.

 

A kerámiabetétes Adax fűtőpanelek további előnye, hogy nem forrósodik át a külsejük. Így nem okoz gondot az elhelyezésük, nem kell azt vizsgálni, hogy milyen messze vannak gyúlékony anyagok a szobában a fűtőtesttől.

A mai elektromos fűtés szabályozható

A régi elektromos konvektorok nagyjából annyi szabályozást engedtek, mint egy gyengébb hősugárzó. Bekapcsoltuk, majd, ha már túl meleg volt, kikapcsoltuk. Ez a konvektoronként eltérő, teljesen az egyéni hőérzeten alapuló ki-be kapcsolgatás a legdrágább fűtés, ami csak elképzelhető.

 

A mai elektromos fűtőpanelek alaptartozéka a hőmérséklet-szabályozás. A készülékek könnyen programozhatók. Napszakonként beállítható a helyiségben elvárt hőmérséklet. A fűtőpanel így tud a leginkább gazdaságosan működni, s így fogyasztja a legkevesebb áramot.

Egy Adax-rendszer kiépítése nagyon kevés pénzbe kerül

A fűtési költségekhez mindenképpen hozzá kell számolni azt is, hogy mennyiből lehet a rendszert kiépíteni? Gázfűtés esetén horribilis beruházási költségekkel kell számolnunk. Ma már csak a legkorszerűbb, kondenzációs gázkazánt lehet üzembe helyezni. Egy ilyennek az árából kijön az elektromos fűtés teljes beruházási költsége.

 

Gázfűtésre alapozva szerelhetünk minden szobába külön gázkonvektort is – ez esetben a minden helyiségre kiterjedő gázhálózat tervezése és kivitelezése a legnagyobb költség. Ehhez jönnek a kémények, meg a készülékek ára.

 

Egy, az új előírásoknak megfelelő gázkonventor ma többe kerül, mint egy Adax fűtőpanel. És akkor még nem számoltunk a gázhálózat kiépítésének a költségével.

 

Az Adax elektromos fűtőpanelek telepítése a gázfűtés beruházási költségének a töredékéből megvalósítható. A paneleket nem is kell telepíteni, így ez a leggyorsabb és legtisztább beruházás. A panelt csak fel kell szerelni a falra és be kell dugni a konnektorba. Nem kell neki ipari áram. Egy mai, jó állapotú családi ház elektromos hálózata el kell bírja a fűtőpanelek terhelését is. Külön fejlesztésre akkor van csak szükség, ha az ingatlan áramellátása nem bírja el a szükséges terhelést.

 

Az elektromos fűtőpanelek ára nagyjából ugyanazon a szinten mozog, mint a gázkonvektorok vagy radiátorok beszerzése. Viszont a hálózatfejlesztés, csövek kiépítésének teljes költségét megtakarítjuk.

 

Az elektromos fűtés ma nagyjából ugyanannyiba kerül, mint a nálunk megszokott más fűtési módok. De a beruházás sokkal egyszerűbb, a használata tisztább és kényelmesebb. Az Adax fűtőpanelek kisebb helyet foglalnak és a lakásban, szebbek és kevésbé koszolódnak, mint a gázkonvektorok vagy a radiátorok. Sokan azt mondják rá, hogy ez a jövő energiája. Valójában már itt van az orrunk előtt, sokkal egyszerűbben elérhető, mint a sokak által vágyott menő elektromos autók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..