Van-e elérhető eszköz a levegő fertőtlenítésére? Leave a comment

A vizet nem isszuk meg piszkosan, s elvárjuk, hogy ne csak szemre legyen tiszta, de mentes legyen a szemmel nem látható kórokozóktól is. Akkor a belélegzett levegőt miért fogadnál el baktériumoktól, gombaspóráktól és pollenektől telítve, tisztítatlanul? A piszkos levegő éppen olyan könnyen megbetegíthet, mint a piszkos víz. Szerencsére ma már van könnyen elérhető eszköz a levegő fertőtlenítésére is. Érdemes használatba venni!

Nem túlzás ez? Miért kellene sterilnek lennie a levegőnek?

 

Ahol emberek hosszabb ideig tartózkodnak, ott mindenképpen javasolt, hogy a levegő egészséges, kórokozóktól mentes legyen. Egy irodában, orvosi rendelő várótermében, játszóházban, ahol sok ember tartózkodik egyszerre és köztük akár betegek is lehetnek, ott egyenesen nélkülözhetetlen az ilyen beavatkozás.

 

A tiszta levegő azért is kényes kérdés, mert nem látod a szennyeződéseket. A levegő jó illatú, hűvös, nem túl száraz, nem dohos, nem poros, nem köhögtet meg? Akkor biztosan elég tiszta is, igaz? Pedig nem így van. A lebegőben hordozott szennyeződések nagy részét semmilyen érzékszervünk nem mutatja ki.

 

A penészgomba spóráinak, a polleneknek, a baktériumoknak nincs szaguk, színük, s ha nem vagy különösen érzékeny, allergiás valamelyikre, akkor észre sem veszed őket. Mégis ott vannak, körülötted lebegnek, s ha kicsit is legyengült a szervezeted, nagyon könnyen megbetegítenek.

Mit éreznél, ha tiszta lenne körülötted a levegő?

 

Az persze túlzás, hogy semmit nem veszel észre a levegővel kapcsolatos problémákból. Csak nem tudod, hogy a rossz közérzetet, gyakori náthát, köhögést, fejfájást, vagy éppen az elkapott influenzát a szoba levegőjéhez kellene kötni.

 

Ha tiszta levegő vesz közül, akkor a legfontosabb változás az lesz, hogy tartósan jó lesz közérzeted. Jól alszol majd, nyugodtan veszed a levegőt. Azt már hosszabb idő alatt veszed észre, hogy kevesebbet leszel beteg, nem köhögsz, elkerülnek a rossz álmok. A jó levegő tartósan jobb közérzetet biztosít neked.

Mivel lehet fertőtleníteni a levegőt?

 

A levegő otthoni tisztításához, fertőtlenítéséhez be lehet ma már szerezni a megfelelő eszközöket. Háztartási körülmények között egy jó légtisztítóval is hatalmas javulást érhetsz el.

 

Egy korszerű légtisztító kiszűri a levegőből a szemmel látható szennyeződéseket és a szemmel nem látható pollenek, porszemek, penészgomba-spórák nagy részét. Minél jobb a készülék szűrőteljesítménye, annál jobb arányban tud megbirkózni a baktériumokkal is.

 

Az egyszerű levegőszűrés mellett egy légmosó készülék párásítja is a szoba levegőjét. Ezek a készülékek két előnyös hatást kínálnak egy lépésben. Ha lehetőséged van rá, érdemes ilyen berendezést választani.

A legmodernebb szintet a légsterilizálók jelentik.

 

Egy ilyen készülék nem csak egyszerű szűréssel szabadul meg a kórokozóktól, hiszen az nem lenne elég. Az Airfree WM 600 légtisztító például felhevíti 200 fokra a beszívott levegőt, hogy az erős hőhatás pusztítsa el a levegőben lebegő, egészségre káros anyagokat. A 200 fokra hevített levegőt a kifújás előtt újra lehűti, s kellemesen hűvös, tiszta levegőt áramoltat vissza a helyiségbe.

 

Légsterilizálót használatát főleg olyan helyiségben ajánlunk, ahol különösen nagy szükség van az átlagosnál sokkal tisztább levegőre. Ha például egy nagyobb városi lakásban használunk légtisztítót, akkor a steril levegőt biztosító készüléket én biztosan a gyerekszobába tenném.

 

A tiszta levegő számunkra, felnőttek számára kellemes közérzetet, pihentető alvást jelent. Egy kisgyermek viszont az egészséges élet lehetőségét kaphatja meg ezzel az eszközzel. Ha ilyen tiszta levegőben alszik, ez sok betegség elkerülésében segíthet neki. Kevesebbet kell újszülött szervezetének a kórokozók elhárításán dolgoznia, így jobban tud fejlődni, nyugodtabb és egészségesebb lesz.

 

Hasonló okból érdemes beállítani egy ilyen levegőtisztítót felnőttek közé is, olyan helyekre, ahol sok különböző ember fordul meg egy időben. Irodákban, várótermekben nagy haszna lehet annak a megoldásnak, ami csökkenti a fertőzések terjedését. Vajon mennyivel nagyobb hatékonyságot jelent egy kisvállalkozásnak, ha a dolgozói nem ragasztják rendszeresen egymásra a náthát a téli időszakban?

 

A légsterilizálás ma az otthoni, vagy kisvállalkozásokban használt levegőtisztítás legmagasabb foka. Igényes, előre mutató megoldás azoknak, akik felismerik környezetünk tisztaságának, a belélegzett levegő minőségének a fontosságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..